Telefon: 0767.045.450 / 0746.96.28.96 / 0738.178.038 / SMS: 0752 177 616

Bine ati Venit!

Instrucţiuni de utilizare şi îngrijire a ceasului dumneavoastră

Ceasuri Automatice


Dacă doriţi să vă bucuraţi cât mai mult timp de ceasul dumneavoastră, utilizarea şi îngrijirea acestuia reprezintă un capitol important. Un ceas automat este un instrument tehnic complex, format dintr-o serie de componente care necesită un tratament corespunzător.

În continuare regăsiţi câteva instrucţiuni ce trebuie respectate pentru funcţionarea corespunzătoare a ceasului dumneavoastră. Aceste instrucţiuni sunt valabile în general pentru ceasuri automate, de aceea vă rugăm să citiţi cu atenţie instrucţiunile de utilizare ale fiecărui ceas în parte!

Punerea în funcţiune:

Întoarceţi complet ceasul înainte de punerea în funcţiune. (aproximativ 30 de rotaţii) În mod normal, acest lucru se realizează cu ajutorul mecanismul de întoarcere, fiind suficientă rotirea acestuia numai înainte. Atenţie la ceasurile mecanice cu mecanism de întoarcere manual (fără sistem automat). Întoarceţi până când se simte o rezistenţă din partea mecanismului.

De asemenea, este recomandat să întoarceţi ceasul automat în mod regulat. O recomandare orientativă în acest sens este de a efectua 10 rotaţii dimineaţa, înainte respectiv după fixarea pe mână.

Fixarea orei şi a datei:

Înainte de a utiliza funcţia de fixare rapidă a datei (pentru modalitatea de funcţionare a acesteia, citiţi descrierea corespunzătoare a ceasului), trebuie să scoateţi complet în exterior mecanismul de întoarcere, să rotiţi acul indicator o dată înainte peste ora 12 şi să observaţi dacă data sare cu o zi înainte. Dacă acest lucru se întâmplă, ora rămâne pe a.m.œ.

Pentru a regla ora pe PM, rotiţi acul indicator încă o tură peste ora 12.

Dată dublă:

Reţineţi că după data de 31 a unei luni, trebuie configurată manual o dată dublă. Data dublă este formată din 2 cadrane cu dată care funcţionează succesiv, independent. Data se poate configura conform instrucţiunilor, cu ajutorul mecanismului de întoarcere sau, după caz, prin apăsarea butonului.

ATENŢIE - IMPORTANT " se va respecta în mod obligatoriu!

NU utilizaţi funcţia de fixare rapidă a datei dacă acul indicator al orei se află în jumătatea superioară a cadranului, mai exact între ora 9.00 şi ora 3.00. Roţile dinţate care schimbă data se află în această zonă orară în regiunea de acţionare a mecanismului de avansare. Utilizarea funcţiei când acul indicator al orei se află în această zonă poate duce la grave avarieri ale mecanismului de funcţionare. Pentru funcţii suplimentare ale ceasului dumneavoastră automat, vă rugăm să consultaţi instrucţiunile de utilizare corespunzătoare. Precizia mecanismului poate fi influenţată de diverse condiţii de depozitare. Puteţi influenţa într-o anumită măsură precizia mecanismului de funcţionare a unui ceas mecanic prin diverse modalităţi de depozitare pe durata nopţii.

1. Mecanismul orientat în sus " ceasul merge mai lent (balansierul se află într-o poziţie suspendată, rezistenţa este mai mare).

2. Cadranul orientat în jos " ceasul merge mai repede, în această poziţie fricţiunea este minimă. Observaţi pentru un timp viteza de funcţionare a ceasului, încercaţi diverse posibilităţi de aşezare, şi cadranul orientat în sus, mecanismul de întoarcere orientat în jos. Pot apărea în acest sens abateri zilnice de până la 10 secunde - acestea pot fi echilibrate.

Depozitare

Dacă nu purtaţi ceasul o perioadă îndelungată de timp, nu îl expuneţi direct la razele soarelui. Acest lucru poate duce la o uzură/ decolorare timpurie a cadranului. Dacă ceasul dumneavoastră automat este dotat cu complicaţii, se recomandă un dispozitiv de întoarcere (winder), deoarece astfel nu va mai fi necesară refacerea configurării funcţiilor individuale, proces uneori complex.

Activităţi compatibile cu ceasul dumneavoastră automat

Ciclism montan, tenis, golf, squash sunt activităţi sportive fantastice, la care ar trebui să utilizaţi un ceas cu cuarţ. Vibraţiile puternice pe asfalt sau pe teren accidentat, loviturile la golf, tenis etc., toate activităţile la care încheietura mâinii execută mişcări puternice şi bruşte, sunt deosebit de dăunătoare pentru multiplele rotiţe dinţate ale angrenajului.

 Ceasuri Quartz


Punerea în funcţiune:

Verificati ca in jurul remontoarului (B) (cheia de fixare a orei) sa nu se afle o protectie de plastic. In acest caz inlaturati acea protectie de plastic si impingeti remontoarul catre ceas. Acesta va incepe sa functioneze.

Fixarea datei (pentru ceasurile cu aceasta functie)

Retrageti remontoarul o pozitie spre exterior - pozitia 2 - (la mijlocul distantei de fixare a orei) apoi rotiti in sens invers al acelor de ceasornic pana cand ceasul indica o zi mai putin decat data dorita, apoi retrageti remontoarul inca o pozitie spre exterior pana cand acesta se afla in pozitia de fixare a orei si rotiti in sensul acelor de ceasornic pana cand data se va seta in ziua dorita tinand cont ca dupa schimbarea datei primele 12 ore vor fi inainte de ora 12, ante meridian (AM), urmatoarele 12 ore vor fi post meridian (PM), fixati ora dorita si impingeti remontoarul la loc catre ceas. acesta va incepe sa functioneze.  

Fixarea orei

Retrageti remontoarul doua pozitii spre exterior - pozitia 3 - apoi rotiti in sensul acelor de ceasornic pana ceasul indica ora dorita apoi impingeti remontoarul la loc catre ceas.